Strijken is goed voor je

Waardering
21 februari 2017

Daar sta je dan. Alle was verzameld van het droogrek en uit de droger. Strijkijzer gevuld met water, muziekje aan en gaan. Het eerste kledingstuk gaat nog wel, maar dan begint het… het denken. Vorige week waren het leuke ideeën voor het kraamfeest. Gisteren waren het ideetjes om de website aan te passen en een korte to-do-list voor de zomer.

 

Op mijn facebook en instagrampagina post ik sinds een aantal weken spelideeën. Ik beschrijf hoe je het spel Hemze op verschillende manieren kan inzetten, naast het originele memoryspel. Het is altijd leuk om materiaal voor zoveel mogelijk doelen/ stoornissen in te zetten. Zo ben ik zelf vooral op taal gericht, maar het spel is natuurlijk ook te gebruiken voor stoornissen als stotteren, articulatie en afwijkende mondgewoonten. Met een beetje creatief denken is er veel materiaal geschikt voor elke stoornis.

Tijdens de kringavonden waarbij materiaal wordt besproken, krijg je ook weer nieuwe handvatten. Leuk om te horen hoe andere materiaal gebruiken, kijken of het past in je eigen behandeling en zo krijg je vaak zelf ook weer nieuwe ideeën.

 

De nieuwe tijd met sociale media brengt enerzijds veel sociale druk met zich mee, maar ik vind het qua vakgebied wel een aanvulling. Via de facebookpagina vragen collega’s elkaar om hulp en worden er materialen voorgesteld of aangeboden. Het is een laagdrempelige manier om contact te krijgen. Via instagram krijg je ook een goed beeld van de materialen die collega’s gebruiken of hoe zij hun werkplek op de kaart willen zetten.

 

Kortom strijken is dan wel lekker ouderwets, het geeft mij nieuwe ideeën voor de toekomst.

Kim van Leeuwen

Comments are closed.