Waardering

New Energy
31 januari 2017
Strijken is goed voor je
2 juli 2017

Voor het eerst was ik op het NVLF-congres. Wanneer je al acht jaar als logopedist werkt vond ik het wel eens tijd om te kijken hoe het eraan toe zou gaan op ‘het’ congres. Zou het mij iets opleveren? Hebben ze veel nieuws te melden? En, eerlijk is eerlijk, ik had mijn spel in mijn achterhoofd dus wilde ik de materialenmarkt goed bekijken.

 

De afgelopen twee jaar ben ik steeds met tussenpauzes bezig geweest met het ontwikkelen van Hemze (memoryspel en handboek, mijn eerste product) en Levaki (bedrijf). Iedere keer deed ik weer een stukje, liet ik het weer rusten, besprak ik het met iemand en ging ik weer aan de slag. Door steeds met mensen in gesprek te blijven, verder te komen in de ontwikkeling en het af en toe te laten rusten ben ik tot dit eindproduct gekomen.

 

Zo is het ook gekomen dat ik op het NVLF-congres kennis heb gemaakt met het Damsté Terpstra fonds (DTfonds). Al struinend over de materialenmarkt, liep ik voorbij Jopie Kuiper. Ik keek op de materialenmarkt alleen maar naar de presentatie van het materiaal, de stoornis waarvoor het materiaal was en hoe ik het verder aan zou moeten pakken. De tafel waarop het DTfonds zich presenteerde zag er anders uit dan de andere stands op de materialenmarkt. Er lag geen materiaal op een tafel van een fonds en een fonds, wat moest ik daar mee? Gelukkig sprak Jopie mij aan met de vraag of ik het fonds kende. ‘Nee, nog nooit van gehoord’, zei ik eerlijk. Na een korte uitleg liep ik enthousiast met de folder in mijn hand weg.

 

Nu weer een aantal maanden verder ben ik enorm blij met de waardering die het DTFonds heeft uitgesproken voor Hemze. Zij vinden het een mooi uitgewerkt product en hebben een subsidie toegekend om mij verder te ondersteunen met het door ontwikkelen en produceren van Hemze. Wanneer ik de website www.dtfonds.nl bekijk ben ik trots dat ik waardering heb gekregen vanuit het fonds en nu mooi in het rijtje ‘projecten’ sta.

 

Volgend jaar ga ik hoogstwaarschijnlijk weer naar het congres. Ik weet niet of ik dan over de materialenmarkt loop of misschien wel achter een tafel sta om mijn product te promoten. De tijd zal het leren.

Kim van Leeuwen

Comments are closed.