New Energy

Hoe kom je op Hemze?
20 januari 2017
Waardering
21 februari 2017

Onderstaande blog heb ik geschreven voor New Energy Drukwerk:

 

Het is prachtig winterweer. Een strak blauwe lucht, zonnetje erbij en net rond het vriespunt. Ik fiets rustig op mijn fietsje genietend van de omgeving waarin ik tijdelijk woon. Een mooie landelijke omgeving, waar de kippen in de voortuin lopen, mensen de bomen snoeien op een houten ladder en men het op zaterdag niet kan schelen hoe zij eruit zien. Als het regent dan trek je een regenpak aan en als er nog geen gat in je broek zit dan hoef je hem nog niet weg te gooien. Ik bedenk mij al fietsend dat het in een schril contrast staat met waar ik mij mee bezig heb gehouden de afgelopen maanden, tijdens het ontwikkelen en ontwerpen van mijn spel.

Het proces

De afgelopen tijd heb ik mij bezig gehouden met het ontwikkelen, ontwerpen en produceren van een logopedisch materiaal (zie www.levaki.nl). Het is een memoryspel geworden met daarbij een handboek. Gaande weg het proces kwam ik steeds een stapje verder. Wanneer ik terug kijk naar het eerste idee, nu ruim twee jaar geleden, en naar het eindresultaat nu is er heel wat veranderd.

Ik ben afgestudeerd als logopedist en dus totaal niet bekend met het ontwikkelen van materialen, of het promoten daarvan. Tijdens het hele proces van ontwikkelen naar eindresultaat in handen hebben, heb ik mij vooral op een aantal doelen gefocust. Voor mij was het heel belangrijk om de werkbaarheid van het materiaal voor ogen te houden. Daarnaast moesten de plaatjes heel duidelijk zijn en als laatste: het moet professionaliteit uitstralen. Om dit voor elkaar te krijgen heb ik hulp ingeroepen van andere mensen. Het spreekwoord: ’schoenmaker blijf je bij je leest’ is heel erg waar. Tijdens het proces van de tekeningen en de vormgeving kwam mijn perfectionisme behoorlijk naar boven. Ik had in mijn hoofd hoe ik het wilde hebben, en dat heb ik geprobeerd om zo goed mogelijk te communiceren naar de mensen om mij heen.

Drukkerij

Toen ik zover was om alles te laten drukken, ben ik op zoek gegaan naar een drukkerij waarbij ik een goed gevoel had. Ook hier heb ik goed gecommuniceerd (logopedist hé?! Communicatie = alles). Door de vragen vanuit de drukkerij ga je weer nadenken over dingen waar je nog niet over na hebt gedacht. Uiteindelijk kom je samen met de drukker tot een prachtig eindresultaat waar je enorm trots op bent. Ik vond dat New Energy Drukwerk (www.newenergydrukwerk.nl) mij een goed en vertrouwd eerste gevoel gegeven heeft en dat ook meer dan waar gemaakt heeft. Het is door een goede samenwerking en communicatie tot een prachtig eindresultaat gekomen.

Nu ik zo achter mijn computertje zit en deze blog typ, kakelen de kippen aan de overkant en fietsen de kinderen op skelters voorbij. Uiteindelijk is het allemaal relatief, maar tijdens een proces van ontwikkelen wel heel erg belangrijk om het einddoel goed in je hoofd te hebben.

‘Laat je niet van de wijs brengen, want jij moet het doen zoals jij denkt dat het moet’.

 

Kim van Leeuwen

Comments are closed.